Knikkertijd in Manggala & uitnodiging welkomstavond 18 mei

Beste medeburgers van planeet aarde,

De laatste keer dat we in Kuching waren voor ons visum heeft Henk een lading knikkers gekocht voor de jongens tussen 8 en 12 jaar. Hij had geen groter geschenk kunnen bedenken; deze gastjes hebben dagen lopen knikkeren en wat hebben ze allemaal hun best gedaan om te winnen. Prachtig om te zien, toen onze jongens klein waren deden ze exact dezelfde dingen op hun mooie kleine-mannen-manier. Kindergeluk is mooi om te zien en werkt aanstekelijk. Zij blij, wij blij!

Knikkeren

Knikkeren

Zo heerlijk dat wij net als jullie, ook in april, onze feesten vieren. Jullie hadden Koningsdag en wij vierden hier op 21 april Kartini Day. Kartini wordt herdacht en geëerd, omdat ze opkwam voor de onderdrukte vrouw! En dat is haar gelukt, want wij zien hier dat Indonesische vrouwen een plekje naast hun man hebben gekregen. De kinderen op school vieren Kartini Day door met mooie kleren op school te komen en er samen een spelletjesdag van te maken. Erg mooi om te zien hoe hier in de kleding  beroepen worden uitgebeeld en hoe de traditionele Dayak-kleding toch wel heel mooi is.

In traditionele Dayak-kleding

In traditionele Dayak-kleding

Op dezelfde dag, 21 april, was ook Ansel onze sponsorzoon jarig en hij werd 20 jaar. We hebben er samen een leuke avond van gemaakt door ergens rijst met saté en gebakken banaan te eten. Ansel is een fantastische kerel en hij heeft hier nu een tussenjaar op de Ministrie en dient ons dorp door op school les te geven.

Manna en Ansel

Manna en Ansel

Een paar keer per jaar is hier een ontspannen sport- en spelmiddag en dat was ook deze maand. Henk heeft met een groep jongens een tafeltennistoernooi gespeeld en dat ging er fanatiek aan toe. Voor mij was er een groep meiden vanaf 17 jaar die een make-upmiddag wel helemaal top vonden. De meeste meisjes wonen hier al wel een poosje en weten heel precies hoe het allemaal werkt met nagellak, glitter, oogschaduw, eyeliners en mascara. Ook een gezichtsmasker vonden ze heerlijk. Ik ben nog steeds verbaasd en verwonderd dat dit midden in de jungle allemaal mogelijk is.

Sport- en spelmiddag

Sport- en spelmiddag

Twee weken geleden zijn twee lieve meisjes van ons dorp opnieuw in Kuching geopereerd aan een open gehemelte en elke keer worden ze mooier. Er zijn stukjes kraakbeen uit de heup genomen om de bovenkaak in model te maken. Heel bijzonder is hoe sterk deze meisjes zijn; elke dag een nieuwe, vette gazen neustampon in een geopereerde neus gestopt krijgen lijkt mij echt niet fijn, maar ze geven geen kik. Vandaag hebben we 11 hechtingen eruit gepeuterd en ook toen geen geluid! We zijn echt dankbaar dat het zo mooi is geworden, dit is voor deze meisjes echt een wereld van verschil. Mooi van binnen waren ze al en nu ook van buiten!

Make up middag

Make up middag

Voor Pinksteren, zaterdag 14 mei, komen we een poosje naar Nederland om van onze kinderen, kleinkind en onze ouders, familie en vrienden te genieten. Hier zien we echt naar uit! Een jaar is snel gegaan en we hebben veel gezien, gehoord en meegemaakt. We hebben onszelf gegeven en veel meer terug ontvangen! We kijken dankbaar terug en hoopvol naar de toekomst en intussen genieten we van het nu. En in het nu ga ik een frisse douche nemen. Het is hier elke dag rond de 30 graden, dus die douche is heerlijk! Daarna gaan we met de kinderen rijst, groente en op woensdag lekker vis eten. Daarna nog even naar de kliniek en kijken of de jongens vanmiddag nog met blote voeten hebben gevoetbald, met als gevolg gebroken nagels en geschaafde benen, brrr…

Onze kinderen in Nederland hebben op onze Facebookpagina al iets genoemd over een  ontmoetingsavond. Aan het eind van deze nieuwsbrief vinden jullie de uitnodiging; allemaal van harte welkom!

Tot ziens en Gods Zegen en een warme, beetje plakkerige, groet voor jullie allemaal van ons hier op Living Waters Village.

Liefs, Henk en Manna

_____________________________________________________________________________

UITNODIGING WELKOMSTAVOND 18 MEI

Hallo volgers van Henk en Manna op Borneo,

Zaterdag 14 mei landen Henk en Manna weer op Nederlandse bodem! Zij zullen hier dan ongeveer 6 weken zijn; 23 juni vertrekken zijn weer richting Living Waters Village op Borneo. Henk en Manna verblijven deze periode in een huisje op Vakantieoord Holsappel.

Om iedereen de gelegenheid te geven om Henk en Manna weer te zien en te spreken hebben wij, als thuisfrontteam, een welkomstavond georganiseerd. Bij deze willen wij jullie van harte uitnodigen op deze avond! Deze uitnodiging mag ook gedeeld worden met anderen die deze nieuwsbrief of Facebookberichten niet ontvangen.

Datum: woensdag 18 mei
Tijdstip: vanaf 19.30 uur
Locatie: Speeltuin Noord, Brandlicht 3 in Rijssen

Mocht woensdag 18 mei niet uitkomen, dan is het mogelijk om zelf een afspraak te maken met Henk en Manna. Dit kan via hun mobiele nummer, e-mail of via een bericht op de Facebook-pagina.

Tot woensdag 18 mei of een ander afgesproken moment!

Hartelijke groet namens Henk en Manna,
het thuisfrontteam

Welkom thuis

Welkom thuis