Terug in Borneo

Het is alweer bijna 2 maanden geleden dat we uit Nederland vertrokken.  En het was heerlijk om bij jullie allemaal te zijn en te genieten van onze kinderen, de kleine Lennon, onze ouders, familie, vrienden en bekenden! Bedankt allemaal voor al het lekkere eten, de gezellige avonden, de ruimte voor open gesprekken en de getuigenissen die we mochten geven om God te eren voor wat Hij hier doet en hoe Hij ons allemaal uitbundig zegent.Dank je wel Danielle!

PVT

 

Ook een bedankje voor de volgende personen en bedrijven is wel op zijn plaats. Vakantieoord Holsappel heel erg bedankt voor het fijne huisje waarin we mochten wonen. De firma DNH-Research voor alle gratis medicijnen. Richard Weijs, de kapper, voor de behandelingen van m’n haardos en niet te vergeten Willeke Beverdam voor de revisie van onze ‘eet-tegeltjes’. Dianne Pas, ik ben blij met m’n nieuwe outfit: echt super! En als kers op de taart, de Poort van Twente waar we de laatste avond in Nederland met ons hele gezin gratis mochten eten. Het was heerlijk en we komen graag nog eens terug!

 

 

Afscheid Karin en Jerom in KuchingNadat we hier een maand waren zijn we met onze Belgische collega’s/vrienden teruggereisd naar Kuching om de auto, een Toyota Landcruiser uit 1982,  mee te nemen naar Indonesië. Deze hebben wij van hen hebben gekocht. Karin en Jerom hebben zeven jaar op Living Waters Village gewoond en gewerkt en zij gaan nu definitief terug naar hun geboorteland België. Het afscheid hadden we hier op de Ministerie al gehad met een hele gezellige avond met anekdotes, sketches, zang, film en iets lekkers erbij. Het gaat jullie goed, geniet van de vakantie en wel thuis!

baby obedVorige week is bij onze leiders Isac en Ros een klein meisje geboren met de naam Rivilia. Indonesische kindjes zijn zo mooi en lief, net als onze kleintjes en toch weer anders. Het gaat goed met dit mooie gezin, waar ze al een jongetje hadden. Eind juni is bij Pak Hendri en Ibu Srini een mooi lief jongetje geboren: Obed. Oma was uit de kampong (het jungle dorp) gekomen om de kraamzorg te bieden, heef lief. Toen we even langs kwamen had ze de kraamvrouw ingesmeerd met kurkuma, een geel poeder dat wij in de keuken gebruiken. Dit was voor de kraamvrouw om haar lichaamswarmte binnen te houden, vertelde ze. Zo bijzonder hoe iedereen zijn eigen goede gewoontes heeft; proem’n-melk kennen ze hier niet. Baby Rivilia

independence day Afgelopen woensdag heeft Indonesië zijn 71ste Onafhankelijkheidsdag gevierd. Dit jaar was er een officiële ceremonie van vlag hijsen in Manggala, een klein kampongdorpje hier ongeveer 5 km vandaan. Ons hele dorp was uitgenodigd om deze plechtigheid bij te wonen. De trucks hebben verschillende keren moeten rijden om ons daar naar toe te brengen. Een groep studenten van ons mocht in uniform, met keurig geknipt en gekapt haar, de vlag hijsen. Een heel plechtige parade waar veel waarde aan wordt gehecht.

 

 

 

 

 

 

 

Team Rijssen
Ruim een week geleden is onze Rijssense groep helpers weer vertrokken naar Nederland. Ze hebben ons heel erg geholpen met veel verschillende klussen. Lieve mensen, heel erg bedank voor jullie komst! Volgens ons hebben jullie er ook van genoten en een fijne tijd gehad met alle jongeren hier.
Het blijft hier een komen en gaan van mensen vanuit de hele wereld die ons komen helpen. Zo blijft het hier levendig en wordt het leven niet saai.

 

De droge tijd is hier inmiddels echt aangebroken; dat betekent weinig regen en dus hogere temperaturen. In de middag loopt het vaak op tot 38 – 40 graden en later op de avond koelt het af tot 28 graden. Na een flinke regenbui kan het heerlijk afkoelen naar 22 graden met een fris windje. Dat heet tropen, het land waar het altijd groen blijft en we ’s morgens vroeg de apen horen lachen en spelen.

Henk is vanmiddag op de school in de weer geweest, nee hij is geen leraar geworden. De printers en computers laten samenwerken was het verzoek en het is hem gelukt. Weer een aantal mensen blij gemaakt.

De volgende keer meer!

Dank je wel lieve mensen voor alle contact wat we met jullie hebben. We zijn daar altijd echt heel blij mee.

Vriendelijke – tropische- lieve groet voor jullie allemaal: Gods zegen en liefde gewenst.

Henk en Manna